Pindasoep

 

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 30 gram boter of margarine
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 liter kippenbouiilon (van een blokje)
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 blikje mais
  • 50 gram taugé



Bereidingswijze

Maak van kippenbouillonblokjes 1 liter kippenbouillon.

Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringen. Smelt de boter in een pan en bak de prei ca. 2 minuten. Voeg de sambal toe.
Schenk de bouillon erbij en breng de massa aan de kook. Laat de soep even doorkoken.

Roer de pindakaas los met de ketjap en iets van de hete soep. Roer dit mengsel vervolgens door de soep.

Warm de soep goed door.
Was de taugé en verwijder lebberige stukjes. Doe de taugé op het laatst door de soep samen met een blikje mais (eerst uit laten lekken!). 


 
 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb