
Kipnuggets
Ingrediënten voor ongeveer 12 kipnuggets
- 1 kipfilet
- 1 ei
- 1 eetlepel kipkruiden
- 3 eetlepels bloem
- diep bord met cornflakes
Bereiding:
Snijd de kip ter grootte van kipnuggets. Kluts het ei en plaats het in een diep bord. Meng op een ander bord de kipkruiden met bloem.
Plet de cornflakes een beetje zodat het kleine stukjes worden (met een vork of je handen, je kunt het ook in een plasticzak stoppen en dan stuk slaan).
Haal de stukjes kip eerst door de bloem, klop het overtollige bloem eraf. Haal de bebloemde kip daarna door het ei, en vervolgens door de cornflakes.
Serveer de nuggets met een lekker (zelfgemaakt) sausje. Ik ging voor een honing-mosterdsausje. Maar het is ook lekker met een BBQ-sausje, knoflooksausje, of whiskysausje.
Tips:
- Naast frituren kun je de nuggets ook in de koekenpan of oven bakken.
- In plaats van kipnuggets kun je op deze manier ook kipvingers, kipstengels, kipschijven of kipkrokantburgers maken
Maak jouw eigen website met JouwWeb